Könyvvilág

A könyvekben elveszel, de magadra is találsz

2017. jan 22.

Az ok, amiért szeretem a meséket

írta: tees06
Az ok, amiért szeretem a meséket

Cím: Így ​utazz sárkányviharon

Szerző: Cressida Cowell

Fordította: Dudik Annamária Éva

Kiadó: Digitanart Stúdió

Oldalszám: 292 oldal

Kiadás éve: 2016

Cressida Cowell az egyik kedvenc szerzőm, így nem véletlen, hogy folyamatosan írok az Így neveld a sárkányodat c. sorozatáról. A napokban fejeztem be a hetedik kötetet, amely nagy kedvencem lett. Már a borító is figyelemfelkeltő volt számomra, sőt eddig talán a legjobbnak tartom. Kedvenceim között van a sorozat, így lehet kissé elfogult vagyok, de én csak ajánlani tudom minden meseszerető olvasónak.

dsc_0201.JPGHablaty törzsével együtt érkezik a törzsek közötti éves barátságos úszóversenyre. Természetesen tél közepe van, de a vikingeknek kellemes idő ez az úszásra, hiszen ...

Tovább Szólj hozzá

Könyv Így neveld a sárkányodat Hablaty Cressida Cowell

2017. jan 20.

Egy nagyszerű disztópia befejezése, de kissé csalódtam

írta: tees06
Egy nagyszerű disztópia befejezése, de kissé csalódtam

Cím: A ​hűséges

Szerző: Veronica Roth

Fordította: Logos

Kiadó: Ciceró Könyvstúdió Kft.

Oldalszám: 456 oldal

Kiadás éve: 2016

Közel másfél évvel ez előtt kezdtem el a sorozat olvasását, de csak mostanra fejeztem be az utolsó kötetet is. Nem volt ennek különösebb oka, ugyanis érdekelt a befejezés, és az első kötet nagy kedvencem is lett. Még a második rész olvasása közben is hittem, hogy sok kérdés nyitva maradt, és akad még bőven kiaknázatlan lehetőség a történetben. Szeretem ezt a világot, amelyet Veronica Roth teremtett, mert annyira sok lehetőség van benne a csoportok egyhangúsága ellenére is. Ezzel a befejező kötettel azonban nem vagyok teljesen elégedett. Úgy hiszem, hogy az írónő sokkal több mindent is ...

Tovább Szólj hozzá

disztópia Könyv Veronica Roth A lázadó A beavatott A hűséges

2017. jan 18.

Legek lista - 2016 top könyvei - második kör

írta: tees06
Legek lista - 2016 top könyvei - második kör

Ahogy korábban megígértem, most folytatom a legek listámat. Az előző bejegyzés eléggé statisztikaira sikerült, hiszen több kategória is azzal volt kapcsolatos, hogy éppen melyik volt a leghosszabb, legrövidebb, esetleg a legolvasottabb olvasmányom. Azonban most inkább a valódi kedvenceimet emelem ki, akiket bármikor szívesen újraolvasnék. Az elmúlt évemhez hozzátartozik, hogy megfogadtam magamnak a havi egy idegen nyelvű könyv elolvasását. Ez sikerült, meg nem is, hiszen decemberben nem volt már időm rá, de így is összesen 16 idegen nyelvű regényt olvastam. A havi egy könyv is meglett, és eléggé jó köteteket olvastam.

books-sized02.jpg

Kedvenc idegen nyelvű olvasmány

Jesse Andrews: Me and Earl and the Dying Girl – Véletlenül találtam erre a ...

Tovább Szólj hozzá

Jodi Picoult Jesse Andrews Kristina Ohlsson John Boyne Lois Lowry Markus Zusak Sophie Kinsella Cassandra Clare Mark Haddon Holly Black Robert Galbraith Fredrik Backman Camilla Läckberg Rainbow Rowell Péterfy - Novák Éva Brooke Davis Andrew Nicoll Angela Marsons Magos Judit

2017. jan 16.

Legek lista - 2016 top könyvei - első kör

írta: tees06
Legek lista - 2016 top könyvei - első kör

Az év legelső bejegyzésében ígértem ezt a listát, amelyben összeszedem azon olvasmányaimat, amelyek emlékezetesek voltak számomra. Azonban mivel túlságosan hosszú lett a listám, ezért több részre osztom a legek listámat. Ebben a bejegyzésben hat kategóriába szedtem azokat az olvasmányokat, amelyek valamiért kiemelkedtek számomra. Összességében pedig azt mondhatom, hogy a blogon nagy népszerűségre tett Harry Potter, bár ez annyira nem meglepő. Sokan szeretik a sorozatot, így nem volt annyira meglepő számomra, hogy a három legolvasottabb bejegyzésem is a szerző regényei közül kerültek ki.
books-sized02.jpg

Legolvasottabb bejegyzés

J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek – Nemcsak az évben lett a ...

Tovább Szólj hozzá

Harry Potter Peter Shaffer Ralph Ellison E. T. A. Hoffmann Stephen Chbosky Harper Lee Sue Townsend Cornelia Funke John Hughes J. K. Rowling Holly Black Tony DiTerlizzi Rudolfo Anaya

2017. jan 05.

Évösszegzés – 2016

írta: tees06
Évösszegzés – 2016

A 2016-os év a listák éve volt, amely nemcsak a blogon, de a mindennapokban is előtérbe került nálam. Megkaptam életem első naptárát, amelynek jócskán hasznát vettem az elmúlt egy évben. Azonban a listák éve alatt azt értem, hogy számos összeállítást készítettem a blogon, és most ez a bejegyzés sem létezhet egy újabb nélkül. Előtte azonban egy rövid reflektálás a tavalyi ígéretekkel kapcsolatban:
large.jpg

  1. Színesíteni a blog összetételét: Megtörtént a blog külsejének a megváltoztatása, és nekem most már sokkal jobban tetszik. Új nevet adtam a blognak, de a régit is megtartottam alcímként. Mindezek mellett pedig váltásként jelentkezett az is, hogy egyre több témában írok, és nem csak a könyves recenzióm jelennek meg. Igaz, minderre ...
Tovább Szólj hozzá

évértékelés 2016

2017. jan 01.

Hónap könyve – december

írta: tees06
Hónap könyve – december

Az előző havi összefoglalóm csak december 11-én került ki, amely jól mutatta azt, hogy mennyire elfoglalt voltam, vagyok jelen pillanatban. Nálam most a tanulás áll a középpontban, és hiába hogy egyre jobban közeleg a végzésem ideje, de ezzel párhuzamosan egyre több feladatom is akad. Jelentem, még nincs meg a szakdolgozatom témája, így várok mindenféle izgalmas témát email-ben, hogyha akad. Köszönhetően a decemberi – januári vizsgaidőszaknak, most sem ígérek túlzottan sok bejegyzést a hónapra.

8845d3a6250f5f920095cce0f64f2d97.jpg

Az elmúlt egy hónapban mindössze hat regényt olvastam, mert a fentebb említett okok miatt nem igazán volt sok időm olvasni. Sőt, rászoktam az esti olvasásra, de gyakran annyira elfáradok már akkora, hogy 10 – 20 oldal után elalszom. A ...

Tovább Szólj hozzá

2016. dec 29.

Levél Adriennek

írta: tees06
Levél Adriennek

Cím: A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója

Szerző: Sue Townsend

Fordító: Békés Pál

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Oldalszám: 256 oldal

Kiadás éve: 1986

Sue Townsend 1982-ben írta meg az Adrian Mole sorozatának első kötetét, amely a ’80-as évek egyik legkeresettebb könyve lett. Először bestselleré vált, majd pedig az egyik legsikeresebb történet lett, amelyet azóta is olvasók milliói imádnak.  
irjuk_ki_magunkbol_a_feszultseget-e1431122374893.jpg

Kedves Adrian!

 

Örülök, hogy egy véletlennek köszönhetően kézbevettem a naplódat. Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy hatással leszel rám, és ennyire jól fogok szórakozni. Szó, mi szó, egy intellektuel élete nem unalmas, pláne akkor, hogyha ez a személy még mindössze csak 13, de hamarosan 14 éves lesz.

...

Tovább Szólj hozzá

2016. dec 26.

Ötletes karácsonyi díszek

írta: tees06
Ötletes karácsonyi díszek

Az idei utolsó karácsonyi bejegyzésem pedig egy összeállítás. Eredetileg nem így terveztem, mert újabb könyvajánlót szerettem volna, de nem tudtam megszerezni a kötetet. Így most elkészült ez az összeállítás, amiben nagyon sokféle díszítést láthattok. Még most sem késő javítani az otthoni ünnepi képeken.

nagy.jpg

Mindenféle karácsonyi dísz

Már a cím is árulkodik, hogy itt mindenféle karácsonyi dísz látható. Nem igazán tudnám megnevezni, hogy melyik hová is való, mert ez inkább attól függ, hogy hová rakja az ember. Van itt dísz asztalra, szekrényre, komódra, ajtóra, de még egy könyvjelzőt és üdvözlőlapot is találtam. Nekem mindegyik esetén nagyon tetszik a könyvlapos design.

1_6.jpg

2_5.jpg

Téli hóemberek

Az egyik kedvenc ...

Tovább Szólj hozzá

karácsony

2016. dec 25.

Karácsonyi könyvajánló – avagy olvassunk ma este is

írta: tees06
Karácsonyi könyvajánló – avagy olvassunk ma este is

A karácsony sem múlhat el könyvek és olvasás nélkül, így összeállítottam egy rövid listát. Olyan köteteket gyűjtöttem össze, amelyekben megjelenik a karácsony, valahogyan köthetőek a télhez, illetve számomra kedves olvasmányok, vagy pedig azok lehetnek, hogyha elolvasom. Néhány regény ugyanis kívánságlistás, amelyeket majd idővel elolvasok.

8845d3a6250f5f920095cce0f64f2d97.jpg

Charles Dickens: Karácsonyi ​ének

Egy igazi karácsonyi mese, amelyet szinte mindenki ismer. Scrooge urat jól megleckéztetik és ráijesztenek, hogy csúnya vége lesz az életének, ha nem változtat, és ennek bizony sok tanulsága van. Aktuális kérdéseket feszeget, sőt különösen tetszett, ahogyan felidézték a Karácsony igaz lényegét is. (Bővebben: itt)

C. S. Lewis: Az ​oroszlán, a ...

Tovább Szólj hozzá

karácsony Könyvajánló Charles Dickens Hans Christian Andersen John Hughes Dr. Seuss C. S. Lewis L. M. Montgomery Mark Helprin Matt Haig

2016. dec 24.

Karácsonyi klasszikus

írta: tees06
Karácsonyi klasszikus

Cím: Diótörő

Szerző: E. T. A. Hoffmann

Fordító: Sárközy György, Juhász Andor

Kiadó: Móra Könyvkiadó

Oldalszám: 138 oldal

Kiadás éve: 1979

Ki ne hallott volna már a karácsonyi mesék körül a Diótörőről? De vajon az eredeti történetet ismeritek, vagy csak egy újabb feldolgozást? Én az utóbbiba tartoztam, így nemrégiben elolvastam a kötetet is. Összességében tetszett, mert egy nagyon aranyos és imádnivaló történet, és ebben az ajánlóban megtudhatod, miért érdemes elolvasni:

Alapmű

Először is alapműnek tekintem, amelyet már régen szerettem volna elolvasni. Most véletlen hozta úgy, hogy a kezembe került, de nekem nagyon tetszett. Klasszikus karácsonyi mesének tartom, de a korosztályt megválogatnám. Kicsit ...

Tovább Szólj hozzá

karácsony Könyv Diótörő E. T. A. Hoffmann