2016. aug 10.

Itt járt Malfoy

írta: tees06
Itt járt Malfoy

Eredetileg Ron szerepére jelentkezett, de a producerek úgy gondolták, hogy más karakter illik az akkor 14 éves brit színészhez. Jól döntöttek, és alakításának köszönhetően rajongók milliói kezdték megutálni Draco Malfoyként. J. K. Rowling is megemlítette, hogy nem érti, miért bálványozzák a lány olvasói a fiú karakterét: A lányok hajlamosak túlromantizálni az antihős vonzerejét. Minden rajongónak feltétlenül tudnia kell, hogy nem, Malfoy kegyetlensége mögött nem lakozott semmiféle jószándék, és nem, végül nem lettek legjobb barátok Harryvel. Tom Feltonnak pedig nagyszerűen sikerült ez a szerepet alakítania, amelyért később két díjat is kapott.
tom-felton-harry-potter-hd-wallpapers.jpg

Tom Felton legkisebb gyerekként született Epsomban, és három idősebb bátyja van. Már gyerekkorában megmutatkozott tehetsége, hiszen 8 éves kora óta szerepelt különféle reklámokban. Mindezek mellett több kórusban is énekelt gyerekként, sőt felnőttként énekesként is hallani lehetett róla. Legelső szereplése 1997-ben volt a Csenő manók c. filmben, amelyben Peagreen Clock szerepét kapta meg, majd még 1999-ben szerepet kapott Jodie Foster mellett az Anna és a király c. filmben. Azonban a többi szereplőhöz képest számára is Harry Potter és a bölcsek köve c. film hozta meg az igazi áttörést. Innentől kezdve teljesen megváltozott karrierje. Kétségtelen, hogy kevesebb hírnév jutott számára a többi főszereplőhöz képest, de az elmúlt években ő sem tétlenkedett.

A Harry Potter és a Halál Ereklyéi második részében a film utolsó "19 évvel később" jelenetében  Felton barátnőjével, Astoria Greengrass-szal együtt jelenik meg, aki Draco Malfoy feleségét alakítja. Ez csak egy apró érdekesség a színész életéből, akivel valójában mai napig is együtt vannak.

Felton igazából soha sem unatkozott, mert már a sorozat részei között is forgatott más filmekben. 2008-ban szerepelt Az eltűnt c. filmben, amelyben Simon Pryor-t alakította, majd a befejező részeket követően 2011-ben A majmok bolygója: Lázadás c. filmben is megjelent. A film Pierre Boulle regénye alapján készült, amelynek már korábban is készültek adaptációi, de a 2010-es években ismét elővették. A filmben azonban csak egy apróbb szerepet kapott, és voltaképpen ez a későbbiekben is jellemzővé vált. A többi főszereplőhöz képest ő inkább mellékszerepekben jelent meg különféle filmekben és sorozatokban.
majom10.jpg

Volt olyan év, amikor több mozifilmben is kapott kisebb szerepeket, így például 2013-ban Fangs of War 3D, Grace and Danger, Belle és az In Secret c. filmben is megjelent. Az utóbbiban Camille Raquin szerepét alakította. Az elkövetkezendő években is több alkotásban is feltűnt, így például az Against the Sun és a Risen c. filmekben is. Továbbá néhányat még forgatnak ebben az évben, amelyekben szintén meg fog jelenni mellékszereplőként.

Tom Felton mindezek mellett a televíziózásba is belekóstolt, így több sorozatban is elkezdett játszani. 2012-ben a Labyrinth c. sorozatban volt látható, amelyben Viscount Trencavel-t alakította. 2014-ben pedig a Murder in the First c. sorozat első évadában Erich Blunt-öt játszotta, aki egy gyilkosság gyanúsítottja volt. Ez év októberében pedig a The Flash harmadik évadában fog visszatérni.

Mindezek felett karrierjéhez az is hozzátartozik, hogy 2008 óta több zeneszámot is megjelentett, és énekesként is kipróbálta magát. Azonban ez nem volt számára olyan maradandó, és már több éve nem készített új számot. Valójában Tom Felton kissé eltűnt a címlapokról és Draco szerepét követően a legtöbb filmbeli szerepében is gonoszként jelent meg, de ő ezt soha sem érezte problémának. Sőt, kamatoztatta a Mardekáros varázsló hagyatékát, és nem foglalkozott a beskatulyázással.
4dc9ce225dec97af8442905fc2000d0a.jpg

Kitekintésként pedig egy kép, amelyen ez a szöveg áll: „Imádnám a Malfoy család szemszögéből olvasni a könyveket.” Érdekes kérdést vet fel, vajon máshogy láttuk volna akkor Draco karakterét? A hatodik kötetben biztosan.

Szólj hozzá

Harry Potter Draco Malfoy J. K. Rowling Harry Potter and the Cursed Child