2016. okt 31.

Könyvajánló Halloweenre

írta: tees06
Könyvajánló Halloweenre

Ahogyan a tegnapi bejegyzésben is írtam, Halloween nem tartozik a kedvenc ünnepeim közé, de most mégis kedvet kaptam hozzá. A mai napon pedig egy olyan könyvlistát állítottam össze, amelyek tökéletes olvasmányok lehetnek erre a napra. Van köztük Halloween-nel kapcsolatos, borzongató és rejtélyes kötet, de akad ijesztő is. Bár nem olvastam még mindegyiket, de merem állítani, hogy mindegyik tökéletes választás.

halloween-for-blog-post-pic-3.jpg

Agatha Christie: Függöny: Poirot utolsó esete

Agatha Christie krimijei klasszikusnak számítanak, de ma is épp olyan olvashatóak, mint 30-40 évvel ez előtt. Ez a regénye pedig mind közül az egyik legmegdöbbentőbb, hiszen olyan fordulatokat hordoz, amelyekre senki sem számít. Halloweenre tökéletes a titokzatossága és rejtélyei miatt.

Agatha Christie: Halloween és halál

Egy újabb Agatha Christie klasszikus, amelyet leginkább a története miatt választottam. Nem sok Halloween-nel kapcsolatos regényt olvastam, de ez az egy számomra nagyon maradandó volt. Ismételten Hercule Poirot nyomoz, de ez úttal egy Halloween partin történt gyilkosság után, ahol egy fiatal lányt a kihorgászandó almák vizébe fojtottak.

2witches_ve.png

Debora Geary: Modern ​boszorkány

Ez az ünnep nem múlhat el boszorkányok nélkül. Erre az alkalomra pedig egy nagyon könnyed és szórakoztató olvasmány Debora Geary regénye. Könnyed és olvasmányos, sőt mindezek mellett egy nagyon egyedi megközelítés a modern boszorkánysággal kapcsolatban. A boszorkányokról, akik teljesen hétköznapi életet élnek, de sokkal nagyobb erejük lehet, mint az hinnénk.

Josh Malerman: Madarak a dobozban

Egy modern disztópia, amely sokakra a frászt hozza. Ebben a világban csak kevesen maradtak életben, és ők is csak a négy fal között lehetnek biztonságban. Az ablakok beszögezve, matracok elé állítva, mert így biztonságos. Malorie két gyermekével azonban kénytelen új helyre menekülni, és megtenni egy 30 kilométeres utat, amely során valami követi őket, de nem tudják, hogy az veszélyes – e rájuk nézve. A szemük pedig bekötve, és csak is éles hallásukra hagyatkozhatnak az útjuk során.

Roald Dahl: Boszorkányok

Roald Dahl a Meghökkentő mesék írójaként vált közismertté, de Nagy-Britanniában és világszerte gyerekkönyveivel lett igazán népszerű. A Boszorkányok c. regénye azonban nem a megszokott mesebeli banyákról, hanem az igazi boszorkányokról szól. Ők pedig teljesen hétköznapi emberek, akik köztünk élnek, és iszonyatosan nehéz felismerni őket. Újabb szórakoztató olvasmány Halloweenre.

vandorsolyom-kisasszony-kulonleges-gyermekei-uj-elozetes_9g7f_640.jpg

Ransom Riggs: Vándorsólyom ​kisasszony különleges gyermekei c. trilógia

Utolsó regényként pedig Ransom Riggs híres trilógiáját ajánlom. Bár én magam még csak az első két részt olvastam, de merem állítani, hogy nagyon hangulatos olvasmány lehet Halloweenre. Néhol ijesztően hatnak a képek, bár maga a történet annyira nem sokkoló. Azonban az egész sorozatnak van egy erőteljes hatása az olvasóra, amelyet a könyvbeli illusztrációk csak tovább erősítenek.

Szólj hozzá

Halloween Könyvajánló Agatha Christie Roald Dahl Ransom Riggs Debora Geary Josh Malerman