2016. nov 24.

Bane Krónikák 7 - 8

írta: tees06
Bane Krónikák 7 - 8

Cím: A ​Dumort Hotel bukása / Mit ​vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan?

Szerző: Cassandra Clare - Sarah Rees Brennan - Maureen Johnson

Fordító: Kamper Gergely

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Oldalszám: 56 oldal

Kiadás éve: 2014

Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan és Maureen Johnson közösen írták a Bane Krónikák elnevezésű sorozatot. Valójában ez egy tíz novellából álló regénysorozat, amely Magnus Bane boszorkánymester életének néhány történetéről számol be. A kötetek között pedig mindenféle esemény szerepet kapott, amelyet fontosnak tartott Bane megosztani az olvasókkal.
8792b407a407ae2e0171007d7cc08451_2.jpg

Az előző bejegyzésben éppen azt fejtettem ki, hogy mindig egy izgalmas és kevésbé izgalmas kötetet olvasok a sorozatból. Most azonban mind a kettő elnyerte a tetszésemet, de megmondom őszintén, hogy kissé furcsállottam a Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan? c. részt, mert nem számítottam arra, hogy egy ilyen történet is lesz a sorozatban. Ez inkább csak egy szerelmes férfi dilemmája volt.

Az első kötetben olvashattuk A Dumort Hotel tündöklése c. rész folytatását, amely nem a legszebb befejezést kapta. Ebben a kötetben a vámpírok drogfüggők lesznek, ami első hallomásra eléggé nevetségesnek hangzik. Azonban a cselekmény során megtudjuk, hogy ők sem lehettek kivételek, és egészen izgalmas történet kerekedik ebből az alapsztoriból. Annak pedig szintén örültem, hogy Camille visszatért, bár a sorsa nem alakult a legfényesebben. Azonban a karakterében továbbra sem kellett csalódnom.

A második olvasott kötetem már kissé másabb jellegű volt. Ezt is érdekesnek találtam, de nekem kissé fura volt, hogy az egész történet középpontjában az állt, hogy milyen ajándékot vegyen Magnus Alec Lightwood-nak. Azonban a novellát nagyon jól felépítették, és sok apró kitérő volt, de ezek mind meglepetésként szolgáltak. Nagyon örültem Ragnor és Raphael megjelenését, de még Catarina rövid jelenléte is tetszett. Magnus igazán fura emberekkel veszi körbe magát, akiknek eléggé sajátos látásmódjuk van. Az utóbbinak köszönhetően most is volt egy kis humor a történetben, amely egy kis vidámságot is hozott. Kicsit megmosolyogtatta az olvasót, és aztán ennyi.

borito_2.jpg

Valójában most mind a két történet tetszett annak ellenére, hogy mindkettő pozitívan kiszámítható volt. A történet egyszerű volt, és lehetett érezni is, hogy merre haladunk, de könnyed olvasmány volt. Esti kikapcsolódásnak mindkettő tökéletes, és az külön nagy előnye a sorozatnak, hogy mindegyik kötetet lehet érteni külön – külön is.

A sorozat megjelent részei:

  • Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Mi történt Peruban?
  • Cassandra Clare – Maureen Johnson: A szökevény királyné
  • Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Vámpírok, pogácsák és Edmund Herondale
  • Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Az éjféli örökös
  • Cassandra Clare – Maureen Johnson: A Dumort Hotel tündöklése
  • Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése
  • Cassandra Clare – Maureen Johnson: A Dumort Hotel bukása
  • Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan?
  • Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson: A New York-i Intézet csatája
  • Cassandra Clare: Igaz szerelem (és egy első randi)
Szólj hozzá

Cassandra Clare Sarah Rees Brennan Magnus Bane Maureen Johnson