2016. aug 23.

Olympus istenei book tag

írta: tees06
Olympus istenei book tag

A következő book tag-et Vicky blogján, a three points of view-on láttam, amely blog most lett három éves. A gazdája pedig úgy döntött, hogy közzéteszi ezt a tag-et, illetve a kitöltők között nyereményjátékot indított. Én azért teszem most közzé ezt a tag-et, mert nagyon ötletes összeállításnak találtam annak ellenére, hogy ritkán töltök ki ilyen bejegyzéseket. Ez azonban most nekem nagyon megtetszett, mert szeretem a görög mitológiát, és ha már amúgy is hasonló bejegyzéseket teszek közzé a héten a blogon, így ezt is szerettem volna veletek megosztani.

2014-godsoly-02-poseidon-feat.jpg

Zeusz: az istenek és a mindenség királya, az ég és a villámok ura  - Nevezd meg a kedvenc vezetőd, legyen jó vagy rossz: Mivel éppen Harry Potterrel nosztalgiázom, ezért természetesen Dumledore, mert minden nehézség ellenére kitűnő vezető tudott maradni. Továbbá a hatodik kötetben nagyon tetszett, hogy egy – két lépéssel mindig Voldemort előtt járt.

Héra: A házasságot és a születést védelmező istennő  - Nevezd meg a legjobban működő házasságot, amiről olvastál: Fredrik Backman Az ​ember, akit Ovénak hívnak c. regényében olvastam Ove és Sonja házasságáról, amely nekem tökéletesnek tűnt. Miért? Mert a csend ellenére is mindig megértették egymást.

Démétér: A földművelés és a termékenység istennője - Nevezd meg azt a könyvet, ahol legszívesebben lapáttal kergetted volna el az istennőt, vagyis, ahol idegesített a gyerek karakter: Sonya Hartnett: The Children of the King c. regényében Cecily, akitől jobban elkényeztetett gyerekről még soha nem olvastam. Nem is értettem, hogy miért hiszi azt a kislány, hogy 5-6 évvel idősebb, mint valójában. Közben meg olyan butaságokat beszélt.  

Poszeidon: A Tenger és a földrengések istene - Egy könyv, amin annyit sírtál, hogy egy kisebb papírzsepi-gyártó cég egyhavi bevételét biztosítottad: Nem emlékszem olyan könyvre, amin sírtam volna (nem vagyok sírós fajta), de ami nagyon tetszett az Lisa Genova Megmaradt Alice-nek c. regénye. Lassan két éve, hogy olvastam, de mai napig emlékszem, hogy mennyire megható és elgondolkodtató történetről van szó.

Dionüszosz: A bor és mámor megtestesítője, aki ért a mezőgazdasághoz és termékenységet is hoz - Egy könyv, ami mellett nem tudtad megállni, hogy ne egyél/igyál valamit: Nem tudok ilyen könyvet, mert olvasás közben egyáltalán nem szeretek se enni, se inni.

Apolló: A Nap és a költészet, a jóslás, a zene, a tánc, a gyarmatosítás, a művészetek és az íjászat istene - Nevezz meg egy könyvet, amit csak és kizárólag napfényben, biztonságban, árnyékoktól és ijesztő elemektől mentesen mersz olvasni: Nincsen konkrét válaszom, de Stephen King írásai sokszor rám hozták a frászt, bár nem olvasok tőle túlságosan gyakran. Talán éppen ezért, mert túlságosan valóságszerűen ír.  

sarkany_comlex_copy_1.jpg

Artemisz: A Hold és a vadászat, szűz istennője, ő segít a szülésnél és védelmezi a nőket és a gyermekeket - Nevezz meg egy igazi badass főhősnőt, aki nem várná meg a szőke herceget fehér lovon, hogy megmentse, hanem ő menne a sárkány elé: Cressida Cowell Így neveld a sárkányodat sorozatából Kamikazi, aki éppen ezért nem egyszer bajba sodorja a többieket. Mindezek ellenére imádnivaló szereplő.

Pallasz Athéné: A bölcsesség és az igazságosság istennője - Egy könyv, ami teljesen a csőbe tudott húzni téged, hogy aztán a végén egy óriásit koppanhass: J. K. Rowling Robert Galbraith álnéven írt regényei, mert a krimik esetén soha sem találom ki a tettest. Ő azonban mindig sikeresen elhiteti velem, hogy már tudom, ki az, de aztán a végén mindig nagyon meglepődök. Komolyan nem tudom, hogy hogyan tud mindig túljárni az eszemen, hiszen már minden apró részletre figyelek.

istenek.png

Hermész: Az istenek hírnöke, a pásztorok, utazók, kereskedők istene, az ékesszólás, az irodalom, az atlétika és a tolvajok védelmezője - Egy könyv, ami elviselhetetlen vágyat ébresztett benned az utazásra: C. S. Lewis Narnia krónikái, mert mindegyik nagyon fantáziadús világba kalauzol bennünket.

Héphaisztosz: Az istenek kovácsa, a tűz és a vulkánok istene, a mesteremberek védelmezője - Melyik az a tárgy az olvasmányaidból, amit az életben is szívesen használnál: Szerintem mindent megmagyaráz, hogyha csak annyit írok: varázspálca.

Árész: A háború istene, az értelmetlen vérontás és kegyetlen öldöklés megtestesítője - A "leglátványosabb" csata, amit eddig olvastál: J. K. Rowling Harry ​Potter és a Halál ereklyéi c. regényében a végső csata. Nem is azért, mert annyira részletekben gazdag és látványos, hanem mert mindent lezáró és eldöntő csatáról van szó.

8d67c0c8d11d37f43127def1b65126f9_1.jpg

Aphrodite: A szerelem és a szépség istennője - A legszebb szerelmi történet, amit valaha olvastál: Cecelia Ahern Ahol ​a szivárvány véget ér c. regényében szereplő Rosie és Alex története. Nem tudom, hogy hogy voltak képesek ennyire elhúzni az egész kapcsolatukat, hiszen mindenkinek világos volt, hogy szeretik egymást. Azonban mégis szép volt kettejük története.

Hádész: Az Alvilág ura - Egy karakter, akit bármikor átküldenél Hádész birodalmába, hogy végre megszabaduljon tőle a világ: Hegyesenköpő Bélhangos az Így neveld a sárkányodat sorozatból. Valahogyan nem tudja elnyerni a szimpátiámat annak ellenére sem, hogy nem rosszindulatból olyan, amilyen.

Hestia: A családi tűzhely védőistennője - Egy könyves hely, ahová szívesen beköltöznél: Nehéz kérdés, mert többet is tudnék említeni, de mégis marad a Roxfort. Még mindig ez a világ nyert meg magának a leginkább.

Szólj hozzá

Olympus Booktag