2016. dec 13.

Egy elfeledett Weasley

írta: tees06
Egy elfeledett Weasley

Egy korábbi interjúban derült fény arra a tényre, hogy eredetileg J. K. Rowling megalkotott egy újabb családtagot a Weasley családban, aki Ronék másod-unokatestvére lett volna. A szerző elmondta, hogy az egyik legnehezebb a Harry Potter és a Tűz serlege c. kötet megírása volt, mert számos esetben újraírta a részleteket. Nem volt megelégedve az eredménnyel, sőt végül egy karaktert is ki kellett húznia, aki nem más, mint Mafalda Weasley volt.
-the-weasley-family-take-two-weasleys-27844270-757-765.jpg

Mafalda a másod-unokatestvére volt Ronak, és a többi Weasley gyereknek, de valójában egyáltalán nem hasonlított rájuk. Még Percyn is túltett, ugyanis tipikusan az a családtag volt, akit nem szívesen választana az ember. Kellemetlen személyisége volt, aki Hermione tökéletes ellentettjének felelt meg. A fiatal lány szintén könyvmoly volt, és számos olyan információval rendelkezett, amivel Harry, Ron és Hermione is szeretett volna. Szinte mindig egy lépéssel előttük járt, de ennek ellenére mindig szeretett volna bekerülni Harryiék baráti körébe. Nem sikerült neki, sőt Hermione mindig is riválisaként tekintett rá. A leányzó mindezek mellett még Mardekár ház diákja is volt, ami már éppen eléggé eltérő sajátossága volt a Weasley családtól. A súlyos ellentétnek és bonyolult családi köteléknek végül Rowling úgy vetett véget, hogy megalkotta belőle Rita Skeetert, aki szintén hasonló személyiség lett: tele információval és borzalmas természettel.
rita_skeeter_by_sukiitoko.jpg

Annak ellenére, hogy mégsem lett valós karakter, érdekesnek találom Mafaldát. Biztosan sok bonyodalmat okozott volna a történetben, sőt sok kellemetlenséget okozott volna Harryéknek. Természetesen Rita sem a legszerethetőbb személy, de kíváncsi lettem volna arra, hogy a Weasley család hogyan is fogad be egy ilyen személyt a családba. Mafalda ugyanis velük élt volna a negyedik kötetben, és nem csak távolról szemlélték volna egymást, ahogyan más aranyvérű családtagokkal, akik Voldermortot támogatták.

Forrás: https://www.bookstr.com/article/the-weasleys-had-another-family-member/2855 

Szólj hozzá

Könyv Harry Potter és a Tűz serlege Mafalda Weasley