2016. júl 20.

Mi történt a Pevensie testvérekkel?

írta: tees06
Mi történt a Pevensie testvérekkel?

A Narnia krónikák az egyik legismertebb fantasy sorozat, amelyet a szerző, C. S. Lewis eredetileg gyerekeknek írt. A hétkötetes sorozatból pedig 2005-ben Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény c. kötetből elkészítették az első filmet, amely óriási sikert aratott. A könyvsorozat még 1950 és 1956 között jelent meg, de a közel 50 évvel később elkészült filmre még nagyobb érdeklődés várt. Lucyt, Edmundot, Susant, és Petert alakító színészek pedig azonnal ismertté váltak. Az elmúlt 10 év alatt pedig egyikük sem unatkozott.

003_the_chronicles_of_narnia_the_lion_the_witch_the_wardrobe_008_960.jpg

Lucy Pevensie - Georgie Henley

A Lucyt alakító színésznő 2005-ben még csak 10 éves volt, de szerepléséért nemcsak díjat kapott, hanem a következő két filmben is játszott. Georgie Henley azóta is rendszeresen szerepel filmekben, de színházban is játszik. A színésznő idén júniusban diplomázott a Cambridge Egyetemen.

lucy.jpg

Edmund Pevensie - Skandar Keynes

A mindenkinek kissé ellenszenves fiút Skanar Keynes alakította, aki már korábban is szerepelt filmekben.  Georgie Henley-hez hasonlóan ő is megjelent a következő két filmben, de ő 2015-ben bejelentette, hogy nem szándékozik tovább színészettel foglalkozni. A Narnia filmeken kívül nem volt jelentősebb filmje, de tanulmányi eredményei annál kiemelkedőbbek lettek. A Cambridge-i Egyetemen végzett, ahol Arab és Közel – Kelet kultúrát, történelmet tanult. Mindezek mellett a legkiemelkedőbb Cambridge-i diákok közé sorolták eredményeiért.

edmund.jpg

Susan Pevensie - Anna Popplewell

1998 óta rendszeresen színészkedett, de az igazi ismertséget számára is Susan Pevensie karaktere hozta meg. A színésznő azóta több filmben és sorozatban is megjelent, amelyek közül Lady Lolaként láthatták a legtöbben Az uralkodónő c. sorozatban.

susan.jpg

Peter Pevensie - William Moseley

William is szerepelt már korábban is a Narnia krónikák előtt, de számára is ez a legkiemelkedőbb szereplése. Jelenleg is dolgozik, hiszen ő a The Royals c. sorozat egyik főszereplője. A Narnia után több filmben és sorozatban is megjelent, de díjakat ez idáig csak Peter Pevensie szerepléséért kapott.

peter.jpg

+ Eustace Scrubb - Will Poulter

Will Poulter alakította a harmadik filmben Eustacet, aki az utálatos, kémkedő unokatestvér volt.  A Hajnalvándor útja c. részben véletlenül elkerül ő is Narniába Lucyval és Edmunddal. A színész 2010-ben kapta a szerepet, de azóta leginkább az Útvesztő c. disztópiából ismerhetjük. Ő játszotta Gallyt, de szerepet kapott más filmekben is: The Revenant, Glassland, We’re the Millers. Legtöbb díját a We’re the Millers c. filmben való alakításáért kapta. 2007 óta jelenleg is színészkedik.

eustace.jpg

Szólj hozzá

Film Könyv Az útvesztő Pevensie testvérek Narnia krónikái Az oroszlán a boszorkány és a ruhásszekrény