2016. nov 22.

Különleges könyvtámaszok könyvszeretőknek

írta: tees06
Különleges könyvtámaszok könyvszeretőknek

Eléggé árulkodó, hogy miről lesz szó ebben a bejegyzésben, és hogy mivel kapcsolatban hoztam most nektek egy összeállítást. Már többször is írtam arról, hogy milyen ötletes könyvespolcok vannak, vagy milyen egyedi könyvjelzőket lehet készíteni. Most pedig egy színesebb bejegyzést hoztam arról, hogy milyen könyvtámaszokkal lehet még egyedibbé rendezni az otthoni kis könyvtárunkat. Azzal a ténnyel pedig megegyezhetünk, hogy mindenkinek egyedi a könyvespolca, hiszen nincs két ember, aki ugyanúgy rendezné el a könyveit. Azonban most olyan ötleteket hoztam, amelyekkel még szebbé lehet varázsolni a polcokat. Ne csak a fektetett és állított könyveknél maradjunk, hanem jöjjenek a minél szórakoztatóbb könyvtámaszok.

page_10.jpg

Állatos könyvtámaszok (nem csak gyerekszobába):

Elsősorban olyan könyvtámaszokat mutatok itt, amelyek főleg fából készültek. Egyszerűek, de nagyon ötletesek. Inkább gyerekszobába valóak, de nem merném ezt teljes mértékben állítani. Egy baglyos könyvtámasz például minden könyv mellett nagyon jól mutathat, és nem feltétlenül csak a gyerekkönyvek mellett.

animal_1.jpg

animal_2.jpg

il_570xn_1027557702_62go.jpg

91cb2be3ec157b9f6a35977c9cbde04f.jpg

Az itt mutatott könyvtámaszok másik fele viszont inkább a mesék és fantasyk világával kapcsolatosak. A fekete alakokkal illusztrált alkotások is nagyon egyszerűek, de kétségtelen, hogy mennyire ötletesek. Felkelti a szobába belépők figyelmét egy embertevő növény, vagy egy hajót szorongató tengeri szörny. Az pedig pluszpont, hogy bármilyen színű falhoz passzol.

magic_1.jpg

Az utolsó képen pedig már kétségtelen, hogy inkább a mesék világa érvényesül. Az egyszarvú, vagy a muzsikáló kisfiú és táncoló mókus, már inkább a meséket jutatják eszünkbe.

magic_2.jpg

Szórakoztató állatos könyvtámaszok:

Ne siessünk, és maradjunk még kicsit az állatos könyvtámaszoknál, ugyanis nemcsak a cuki fafaragású alkotások léteznek, hanem különféle jópofa és szórakoztatóak is. Némelyik humoros, de akadnak komolyabb, kifinomult darabok is, mint éldául a macska vagy a zsiráf, amely elegáns hatást kelt a könyvespolcunkon, amíg az egérre leselkedő macska, vagy a macskát ugató kutya már inkább humorosabb. Az előbbi nekem sokkal jobban tetszett, és egyik személyes kedvencem a zsiráf mellett.

animal_3.jpg

animal_4.jpg

Sárkányos könyvtámaszok:

Ha már a meséknél tartunk, akkor nem hagyhatóak ki a sárkányok sem. Ahogyan több bejegyzésben is említettem már, nagy kedvenceim a sárkányok, és nem tudom kihagyni ebből az összeállításból ezeket a teremtményeket sem. Csak egy képet hoztam, de ez a három könyvtámasz magáért beszél. A középsőt mindenképpen elfogadnám, hogyha valaki szeretne meglepni így karácsony közeledtével.

dragon.jpg

Könyvtámasz Potter rajongóknak:

Nos igen, a sárkányok mellett Harry Potterről sem feledkezhettem meg. Egy kép erejéig, de kénytelen voltam megmutatni, hogy milyen nagyszerű könyvtámaszokat készítettek már a rajongóknak. Nekem különös kedvencem az alsó képek, vagyis a bagoly és a 9 és ¾-ik vágány. Azonban biztos vagyok abban, hogyha valaki keresgél a neten, akkor biztosan talál még ehhez hasonló, vagy sokkal nagyszerűbb példákat is.

hp.jpg

Feliratos könyvtámaszok:

Sokkal egyszerűbbek, mint az előzőek, és talán mondhatnánk azt is, hogy kevésbé fantáziadúsak, de ezek is nagyon elegáns hatást kelthetnek. Nekem tetszenek a különféle betűs megoldások, sőt ezekkel kapcsolatban nagyon sokféle DIY kép található az interneten, de a különféle angol szövegek is ötletesek. Talán egyetlen hátránya az utóbbinak az, hogy sok helyet elfoglalhat, és aki nem bővelkedik hellyel, annak talán nem a legmegfelelőbb választás.

betuk.jpg

szoveg.jpg

Olvasós könyvtámaszok:

Ha már a könyvespolcunk díszítéséről van szó, akkor nem felejthetjük ki azokat az ötleteket sem, amelyek ezt helyezik előtérbe. Az első képen csak egy szimpla fotel látható, de a következőeken olvasó állatok és emberek. Szinte már azt a hatást keltik, hogy mindenki olvas, akinek van egy kis sütni valója. Amint pedig meglátunk egy – egy ilyen figurát a könyvespolcokon, akkor már is olvasni támad kedvünk, így nemcsak gyönyörködtet, de még bátorít is.

8f53ab44e62411de4a3c2bdf1bfd848e.jpg

reading_1.jpg

reading_2.jpg

Mindenféle könyvtámasz, ami még megragadta a figyelmemet:

Végezetül pedig olyan könyvtámaszokat hoztam még, amelyek megtetszettek keresgélés közben. Nem láttam ehhez hasonlóakat, és nem tudnám besorolni egyetlen egy kategóriámhoz sem, de meg akartam mutatni. Nekem tetszenek, és továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ötletes és egyedi megoldások. A hangjegyes könyvtámasz minden zenés moly nagy kedvence lehet, de található itt detektívregények mellé tökéletes támasz is. A fogaskerék jól szimbolizálja az agytekervények működését egy – egy izgalmas és elgondolkodtató krimi esetén, de az írógép és a toll is nagyon kifinomult ízlésre vall.

4293cd84d4600347a0f7122e70361398.jpg

page_2_3.jpg

page_9.jpg

Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést, és hogyha van kedvetek még olvasni ehhez hasonló bejegyzéseket, akkor kövessetek facebook-on és/vagy moly.hu-n, illetve lentebb található néhány hasonló témájú bejegyzés is. Kedvcsináló mindegyik bejegyzés, hiszen azonnal kedve támad az embernek rendezkedni:

Szólj hozzá

Könyvespolc Könyvtámasz